Seneste nyheder

Åbningstider

Lørdag 10.00 - 16.00
Søndag 10.00 - 16.00

Priser

Entré kr.  50,-
Børn u. 12 år Gratis
Grupper kr.  40,-
(min. 10 personer)

 

 Auto Galleriets sponsorerFølg os på Facebook

Find Auto Galleriet på Facebook

Følg os på YouTube

youtube-logo

Betalingsservice tilmelding

Klik her for at tilmelde betaling af medlemskontingent til Betalingsservice

Spændende førstehjælp i Auto Galleriet


Et spændende og temmelig lærerigt førstehjælpskursus, blev afholdt i Auto Galleriet for omkring 30 medlemmer den 16. september. Kurset var lidt anderledes end de førstehjælpskurser mange af os før har prøvet, der blev nemlig taget udgangspunkt i et trafikuheld, og Niels-Jørn Kristensen som til daglig arbejder som brandmand i Silkeborg Kommune gennemgik på en frisk og ligefrem måde hvad man kan vente sig i den forbindelse.

førstehjælpskursus-1b

Niels-Jørn fortalte med stor professionalisme om nogle af de situationer han selv har stået i, når han har været på arbejde ved et trafikuheld. Han lærte kursusdeltagerne hvad der er vigtigt at foretage sig hvis man ankommer som en af de første til et ulykkessted, og i hvilken rækkefølge. Først skal man stoppe ulykken fra at udvikle sig yderligere f.eks. kan man stille sin bil nogle hundrede meter fra ulykkesstedt og tænde katastrofeblinklyset. Hernæst skal man danne sig et overblik og hjælpe de tilskadekomne, således at man kan forklare situationen når efterfølgende ringer til 1-1-2 for at tilkalde professionel hjælp. Niels-Jørn lægger vægt på hvor vigtigt det er at vi vænner os sige et – et – to i stedet for hundredetolv, da det har vist sig at børn som har lært sig eller får at vide at de skal ringe til hundredetolv ringer 10012 i stedet for 112.

Der blev vist hvordan man redder liv ved at sikre luftvejene på tilskadekomne, hvordan man bærer sig at for at sikre at tilskadekomne ikke få yderligere skader på nakke og hovedpulsårer samt hvordan man giver hjertemassage til en person som har fået hjertestop.

førstehjælpskursus-4b
Luftvejene sikres ved at sætte et par fingre under hagen og trække den væk fra brystkassen.
førstehjælpskursus-5b
Hjertemassage gives ved at trykke hårdt med håndroden lige midt mellem brystvorterne, der trykkes 30 gange hvorefter der gives kunstigt åndedræt ved at holde for næsen og puste luft gennem munden 2 gange, processen gentages indtil professionel hjælp overtager.

Niels-Jørn Kristensen som til daglig arbejder på ulykkessteder fortalte også om hvordan airbags og selestrammere fungerer, han viste filmklip fra test af airbags som viser hvordan en airbag kan redde liv og førlighed, hvis man vel at mærke har sikkerhedsselen på, han viste nemlig også hvordan man kan miste livet hvis airbagen udløses og man ikke har sele på.

Til sidst viste Niels-Jørn Kristensen hvor nemt det er at bruge en elektronisk hjertestarter, til at genstarte hjertet ved et hjertestop. Hvert år rammes 3.500 danskere af et hjertestop, og en kedelig statistik kan fortælle at kun 10% af disse overlever, dette er dog næsten en fordobling i forhold til overlevelsesraten som lå på kun 6% før de elektroniske hjertestartere blev almindeligt udbredt i Danmark. Der blev igår indsamlet yderligere penge til en hjertestarter i Auto Galleriet, hvor underviseren også selv gav et bidrag til Auto Galleriets hjertestarter.

førstehjælpskursus-6bDe to "pads" fra hjertestarteren monteres henholdsvis over det ene bryst og under det andet, der kan godt gives manuel hjertemassage mellem stødene fra hjertestarteren.

Det er i øvrigt stadig muligt at donere penge til en hjertestarter i Auto Galleriet, en donation på blot kr. 50,- per person er nok til indkøb af en elektronisk hjertestarter, som med en dansk stemmevejledning fortæller nøjagtig hvordan den skal bruges hvis uheldet er ude og der opstår et hjertestop i Auto Galleriet. Tag gerne kontakt til kassereren hvis du ønsker at donere eller læg en kuvert med din donation i forslagskassen i medlemsrummet.