Seneste nyheder

Åbningstider

Lørdag 10.00 - 16.00
Søndag 10.00 - 16.00

Priser

Entré kr.  50,-
Børn u. 12 år Gratis
Grupper kr.  40,-
(min. 10 personer)

 

 Auto Galleriets sponsorerFølg os på Facebook

Find Auto Galleriet på Facebook

Følg os på YouTube

youtube-logo

Betalingsservice tilmelding

Klik her for at tilmelde betaling af medlemskontingent til Betalingsservice

Auto Galleriets første klubløb


Tekst Martin Brødløs, Foto Villy Vejnø

Lørdag den 26. April 2014 afvikledes første etape af Auto Galleriets Clubløb 2014 i højt solskin på en cirka 50 km lang rute i og omkring Herning by, med Auto Galleriet som både start og slutsted. 14 køretøjer og knap 40 deltagere som alle er medlemmer af Auto Galleriet havde stillet op til det spændende løb som var det første af sin slags i Auto Galleriets snart 5 år lange historie. Clubløbet blev arrangeret af Holger Henriksen og lille håndfuld andre medlemmer fra Auto Galleriet, og på dagen stillede yderligere medlemmer op som hjælpere ved løbet.

Alle deltagere fik udleveret et kort over ruten med de i alt 10 poster indtegnet og blev sendt afsted med få minutters mellemrum som perler på en snor. Med sig på turen fik hvert køretøj en pointsnor med 100 point og for at vinde første etape af løbet skulle man have flest mulige point tilbage når løbet var slut. Hvis deltagerne gættede forkert ved en opgave eller var for langt fra en korrekt løsnig på en opgave kostede det point, som straks blev klippet af pointsnoren.

På posterne skulle forskellige opgaver løses, i starten af løbet skulle førerne køre så tæt på en lille flagstang som muligt og jo tættere på man kunne komme med kofangeren jo færre point mistede man, ramte man flagstangen kostede det hele 10  point. På en anden post skulle deltagerne sammensætte færdselstavlen for tættere bebygget område, som mange af os ser på landevejen hver eneste dag, arranggørerne havde lavet færdselstavlen om til et puslespil med fire brikker som skulle vise sig at være temmelig vanskelig at samle korrekt. Deltagerne skulle også gætte vægten på køretøjet inklusive passagerere så præcist som muligt, før det kørtes på en brovægt for at afgøre hvor korrekt svaret var. Sidst i løbet skulle deltagerne flytte sit køretøj lige netop én omgang på køretøjets dæk, hvilket også viste sig at være en vanskelig opgave, når holdet skal blive siddende inde i bilen og man ikke ved præcis hvor lang omkredsen på dækket er.

clubløb-1-2014-4
Kaj Kirkegaard kører sin Mercedes 170 S fra 1951 på brovægten for at finde ud af hvad bil og passagerere vejer

clubløb-1-2014-1
Lis og Erik Madsen har parkeret sin sort/røde Morris mens de løser en af de vanskeligere opgaver i løbet

clubløb-1-2014-3
Holger Henriksen i færd med at instruere Kim Rasmussen, der har sin datter som co-driver i den gule Lotus, ved løbets sidste opgave som består i at bilen skal trille tættest mulig på én enkelt omgang på bilens dæk.

På et par af posterne i clubløbet som varede godt fire timer kunne deltagerne proviantere, da arrangørerne havde medbragt æbler, hjemmebagt kage og naturligvis kaffe.

Vindere af første etape var Peter og Helle Nielsen, men den endelige vinder af årets clubløb bliver først fundet efter anden og sidste etape af årets clubløb, som afvikles som et ”natløb” den 26. September med start en times tid før solnedgang.


clubløb-1-2014-2
Vinderne af første etape af årets klubløb, Peder og Helle Nielsen