Seneste nyheder

Åbningstider

Lørdag 10.00 - 16.00
Søndag 10.00 - 16.00

Priser

Entré kr.  50,-
Børn u. 12 år Gratis
Grupper kr.  40,-
(min. 10 personer)

 

 Auto Galleriets sponsorerFølg os på Facebook

Find Auto Galleriet på Facebook

Følg os på YouTube

youtube-logo

Betalingsservice tilmelding

Klik her for at tilmelde betaling af medlemskontingent til Betalingsservice

Lokalpolitisk debat i Auto Galleriet


Af Martin Brødløs

Auto Galleriet, Herning åbnede den 22. Oktober dørene for medlemmer og offentligligheden og inviterede til en spændende debat omkring lokalpolitik, forud for valget til kommunalbestyrelser og regionsråd den 19. november 2013.

En række lokale politikere havde stillet op blandt de gamle biler i Auto Galleriet for at fortælle hvad de hver især stod for politisk og for at debattere og svare på tilhørernes spørgsmål.

Journalist Vagn Buch-Pedersen fra Herning Bladet, som agerede ordstyrer, stillede det rigtige spørgsmål på det rigtige tidspunkt og sted; "Hvis jeres parti var en bil, hvilken bil ville det så være?"

Der blev svaret således:

  • Birgit Jonasen, Konservative; Vi skulle være en BMW, den er driftsikker, men hun hældede også lidt til Ford T som hun havde en særlig forkærlighed for.
  • Peter Nowack, Socialistisk Folkeparti, pegede i første omgang på en rød Volvo af nyere årgang, men mindedes så et par biler fra en tidlig drengedrøm, nemlig Ford Capri og Opel Manta.
  • Torben Clausen, Venstre, pegede ligeledes på en Volvo, den skulle blot være blå, men en mørkeblå Audi var også en mulighed.
  • Jørn Vedel Eriksen, Enhedslisten, var lidt mindre konkret med hensyn til bilmærke, han mente at enhedslisten skulle være en bæredygtig bil der starter med Ø, hvor der er plads til alle, i særdeleshed de unge som skal til at uddanne sig.
  • Johs. Poulsen, Radikale, pegede først på en Jaguar E, da han synes det er en meget smuk bil, dog ikke så driftsikker. Der var straks en Jaguar E ejer bland publikum der modargumenterede denne påstand. Johs. pegede alligevel på Citroën C4 i stedet, som en billig og fornuftig bil.
  • Karlo Brondbjerg, Kristendemokraterne, ville være en allemandsbil så han pegede på VW.
  • Susanne Holdgård, Dansk Folkeparti, glemte i første omgang at svare på spørgsmålet, først da en tilstedeværende journalist spurgte om svaret på spørgsmålet svarede hun at Dansk Folkeparti skulle være en Ford A fra 1931.
  • Knud Nielsen, Socialdemokraterne, præciserede ligesom enhedslisten heller ikke et bestemt bilmærke, men sagde at Socialdemokraterne skulle være en bil på biobrændsel som kunne køre 30 - 40 km på en liter.


Debatten varede et par timer og berørte mange politiske emner. De fleste af politikerne talte om børn, unge og studerendes vilkår, folkeskoler og videregående uddannelser, samt ungdomsarbejdsløshed. Ældrepleje og plejehjem blev også berørt af flere politikere, især da tilhørerne, hvoraf en stor del tilhørte den ældre generation, fik lov at stille spørgsmål. Kun et enkelt parti talte ganske kort om forbedrede vilkår for lokale virksomheder.

En særdeles varm kartoffel i aftenens politiske debat handlede om den igangværende opførelse af Bang og Olufsen's bygning på torvet i Herning. Her var stor uenighed både blandt tilhørerne og politikerne, om hvorvidt den endnu ikke færdige bygning er en forskønnelse eller en skændsel af torvet, og om bygningen hindrer udsynet til Herning Kirke eller ej.

Efter debatten var der guidet rundvisning i Auto Galleriet for alle tilstedeværende.


politisk-duel-ver-4